fbpx

REFERENSER

Jag fick tillbaka stora delar av det liv jag hade tidigare

Lisa Trulsson har en sjukdom som kontinuerligt försvagar hennes muskulatur. 2006 beställde hon sin första anpassade bil av Bilinredarna, samt en anpassad scooter som hon kan ta sig fram med. Eftersom hon har ganska ovanliga behov behövdes flera unika specialanpassningar.

– Jag blev imponerad av deras sätt att hitta nya lösningar. Deras engagemang och förmåga att lyssna på mina behov gjorde mig väldigt glad och lättad. Jag skulle vilja påstå att hjälpen har gett mig möjlighet att få tillbaka stora delar av det liv jag hade innan jag blev sjuk.

Att kunna resa världen över igen och kunna ta mig på egen hand vart jag än vill. Den lyckan är svår att beskriva i ord. Jag minns speciellt en gång när jag skulle åka till Thailand med min ”travel scooter”. Dagen innan, på väg till jobbet, gick den sönder. Jag ringde till Bilinredarna och förklarade situationen. Jag fick komma dit direkt och efter bara några timmar hade de fixat den så jag kunde resa tidigt morgonen efter.

Lisa Trulsson

Det har alltid fungerat jättebra och vi har fått fordonen som vi velat ha dem.

Sundahls Maskinaffär i Växjö är ett av Sveriges största maskinhandelsföretag inom entreprenad, skog, lantbruk och grönytor. Försäljningen av allt från grävmaskiner och traktorer till åkgräsklippare innebär i förlängningen service- och reparationsarbeten.

– Maskiner går sönder ute i fält och det går inte flytta dem. Det går helt enkelt fortare att reparera på plats, säger Jan Sundahl.

Företaget har elva servicefordon, samtliga inredda av Bilinredarna, som servar alla de typer av maskiner som de själva säljer.

– De är fullutrustade för att kunna göra alla slags arbeten ute. Det finns ett visst litet sortiment med reservdelar och förnödenheter, sedan tar teknikerna med sig det de behöver för de olika jobben härifrån, förklarar Jan.

Sundahls strävar efter att använda så många standardlösningar som möjligt i sina servicebussar. Dels för att hålla nere priset, men även för att det är lättare att ersätta om det går sönder. Men ibland krävs speciallösningar och det levererar Bilinredarna också.

– Vi har använt oss av Bilinredarna i många år och det har alltid fungerat jättebra och vi har fått fordonen som vi velat ha dem, avslutar Jan Sundahl.

Jan Sundahl

Sundahls Maskinaffär

Det gäller att ha folk runt omkring som du litar på.

Martin Edberg har många järn i elden. Han är politiker med uppdrag som vice ordförande i Växjö kommuns skol- och barnomsorgsnämnd och arbetar dessutom som projektledare för Handikapprörelsens Idé- och kunskapscentrum. Sedan är han, inte minst, också pappa och make. Han har haft en anpassad bil sedan 2004 och när vi träffas väntar han precis på att hans andra bil ska levereras av Bilinredarna.

– Jag är så oerhört beroende av bilen i arbetet och för att kunna leva det familjeliv jag vill ha. Jag bor en bit utanför stan och pendlar varje dag och har två arbeten som kräver att jag måste vara väldigt flexibel. Jag behöver helt enkelt ha tillgång till en bra bil, säger Martin.

Han kör inte bilen själv utan han tar sig in via en ramp och kör sedan fram till passagerarsidan, där det finns ett förankringssystem för rullstolen och bälte för honom själv.

– Jag måste vara aktiv under anpassningsarbetet så att det blir som jag vill. Under arbetet för vi hela tiden en dialog. Det gäller att ha folk runt omkring som du litar på, som du vet vill göra det bästa för dig. Där upplever jag att Bilinredarna gör det fullt ut hela vägen. De har en förståelse för personliga önskemål och det finns en servicekänsla som är oerhört viktig för oss som är beroende av andras insats.

Martin och familjen ser fram mot att kunna ta den nya bilen i bruk. Han tycker att det känts bra hela tiden och så här nära leverans har den känslan bara förstärkts.

– Det här kommer att bli kanon, avslutar Martin Edberg.

Martin Edberg

Kontakta oss